Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών

MSM Study Tour 2014

MSM STUDY TOUR 2014
Λουκέρνη, Ζυρίχη, Λουγκάνο, ΕΛΒΕΤΙΑ
Βαντούζ, ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ
Μιλάνο, Κόμο, ΙΤΑΛΙΑ
ETH Zurich (Zurich, Switzerland), 28 Φεβρουαρίου 2014, “Managing Innovation and Attention for Ambidexterity”
SDA Bocconi (Milano, Italy), 4-5Μαρτίου2014 “Strategic Management Trends, Corporate Entrepreneurship and Globalization in Services Industries”

 

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών πλήρους φοίτησης (MSM full-time) του ΟΠΑ επισκέπτεται για 6η συνεχόμενη χρονιά το SDA Bocconi στο Μιλάνο  εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Πολυτεχνείο ETH Zurich της Ελβετίας.

MSM Study Tour 2014

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών (Πλήρους Φοίτησης) του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την Επιστημονική Υποστήριξη του Εργαστηρίου «Αγορά» του Ο.Π.Α., πραγματοποίησε για 6η συνεχή χρονιά τον επιτυχημένο και πρωτοπόρο θεσμό “Study Tour” σε Ιταλία, Ελβετία και Λιχτενστάιν, ενδυναμώνοντας την  πολυετή συνεργασία του με το διεθνούς φήμης SDA Bocconi School of Management του Μιλάνο και εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του με το Πολυτεχνείο ETH Zurichτης Ελβετίας.

Η 11η σειρά του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη «Διοίκηση Υπηρεσιών»  (MSM 11 – Full Time), φοιτητές της σειράς MSM-Part, καθώς και απόφοιτοι του Προγράμματος, συνοδευόμενοι από τον Κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντή του ΜΠΣ στη Διοίκηση Υπηρεσιών Καθηγητή κ. Γεώργιο Ι. Σιώμκο, καθώς και τον Επίκουρο Καθηγητή MIS του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτριο Καρδαρά,  συμμετείχαν στο 6ο συνεχόμενο Study Tour του Προγράμματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περίοδο 27/2 έως 5/03/2014.

Ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού ήταν η πανέμορφη πόλη της Λουκέρνης στην Ελβετία, όπου οι φοιτητές, ιδιαιτέρως τυχεροί, περιηγήθηκαν στα σοκάκια γύρω από τη λίμνη, ξεφαντώνοντας με το τοπικό Καρναβάλι που έλαβε χώρα την ίδια χρονική περίοδο. Εμβόλιμα της διαμονής στη Λουκέρνη, στη Ζυρίχη και στο φημισμένο Πολυτεχνείο ETH Zurich, οι φοιτητές παρακολούθησαν το σεμινάριο με τίτλο: “Managing Innovation and Attention for Ambidexterity“, το οποίο διοργανώθηκε από την έδρα Τεχνολογίας Διαχείρισης Καινοτομίας του Τμήματος Μάνατζμεντ, Τεχνολογίας και Οικονομικών.  Σε συνδυασμό με την επίσκεψη στο κεντρικό κτίριο και στους ευρύτερους χώρους του Πολυτεχνείου, όπου σπούδασαν ή εργάστηκαν σπουδαίοι επιστήμονες και νομπελίστες, συμπεριλαμβανομένου και του Albert Einstein, εγκαινιάστηκε μία ακόμα σημαντική εκπαιδευτική συνεργασία με το κορυφαίο παγκοσμίως εν λόγω πανεπιστήμιο.

Στη συνέχεια του ταξιδιού, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Λιχτενστάιν, το Βαντούζ, όπου κατόπιν περάσματος από το Vaduz Castle, την επίσημη κατοικία της πριγκιπικής οικογένειας και σήμα κατατεθέν του Βαντούζ, ξεκίνησε η περιήγηση στο κέντρο της πόλης. Ακολούθησε επίσκεψη στα μουσεία Postage Stamp και Lichtenstein National Museum. Η τρίτη ημέρα έκλεισε με την αναχώρηση για το Λουγκάνο, έχοντας ως ενδιάμεση στάση το εργοστάσιο σοκολάτας της Alprose, για μία από τις πιο γλυκές εμπειρίες του ταξιδιού, όπου δόθηκε στους φοιτητές η δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις τεχνικές παρασκευής της σοκολάτας.

Το πρωινό της επόμενης ημέρας, οι φοιτητές επιδόθηκαν στην καθιερωμένη από τις προηγούμενες σειρές και Study Toursκαταναλωτική εξόρμηση στο εμπορικό κέντρο Fox Town στην περιοχή Mendrizio. Εν συνεχεία, ακολούθησε επίσκεψη στο Κόμο της Ιταλίας, όπου για λίγες ώρες οι φοιτητές απόλαυσαν τον καφέ τους δίπλα στην ηλιόλουστη λίμνη. Τελικός προορισμός της αποστολής  του MSM  ήταν το Μιλάνο, όπου οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα μπάσκετ για την Α1 κατηγορία Ιταλίας μεταξύ των ομάδων EA7 Armani Milano – Umana Venezia και τον αγώνα ποδοσφαίρου της Serie A του Καμπιονάτο μεταξύ των ομάδων  Milan – Juventus.

Το SDA Bocconi School of Management του Μιλάνο, το κορυφαίο ιταλικό οικονομικό πανεπιστήμιο, καλωσόρισε για τις επόμενες δύο ημέρες τους φοιτητές στις εγκαταστάσεις του και παραχώρησε στο MSM ειδικό lunch στην αίθουσα των καθηγητών. Αναλυτικότερα, το πρώτο ολοήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο είχε ως θέμα το  “Strategic Management in Media, Communications and Fashion Industries”, ενώ το σεμινάριο της επόμενης ημέρας αναφερόταν στο “Corporate Entrepreneurship and Globalization in Service Industries”. Μετά το πέρας των παραδόσεων – διαλέξεων ακολούθησε τελετή ολοκλήρωσης των σεμιναρίων, κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκαν Πιστοποιητικά Παρακολούθησης  σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ο δρόμος της επιστροφής στην Αθήνα βρήκε όλη την αποστολή του MSM 11 με τις καλύτερες εντυπώσεις και τις πιο πλούσιες εμπειρίες από το απόλυτο, ετήσιο MSM Study Tour…

Και του χρόνου, λοιπόν…